Laitteistot ja ohjelmistot


Rakennus- ja tarkkuutta vaativat inframittaukset toteutamme Trimble S6 robottitakymetrillä. Tähyksenä Trimble AT360 aktiiviprisma.

Satelliittipaikannuslaitteistomme on Trimble R10. Moderni paikannin, joka hyödyntää kaikkia suurimpia paikannussatelliittijärjestelmiä (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS) ja näiden avulla saavuttaa jopa alle 10mm mittaustarkkuuden. Toinen laitteemme on Trimble R8 (GPS, GLONASS). Ammattilaiskäyttöön tehty paikannin, joka saavuttaa 20-30mm mittaustarkkuuden hyvissä olosuhteissa.

UAV-kartoituksessa lennätämme DJI Phantom 3 Advanced -dronea. Tämä kameralennokki soveltuu mm. maastomallien tekemiseen ja tilavuuden mittaamiseen erilaisista kasoista. Drone ottaa mitattavasta alueesta lukuisia kuvia eri kulmista ja algoritmit vääntävät näistä kuvista todellisuutta vastaavan 3D-mallin. Teknologiaa kutsutaan fotogrammetriaksi. Dronemittaus vaatii sateettoman, vähätuulisen ja valoisan kelin.

Mittaus- ja laskentaohjelmistomme on kotimainen 3D-Win. Karttoja piirrämme OCAD -ohjelmistolla. Fotogrammetriasovellus Pix4D.

laite2